Duurzaam bouwen

Een aanzienlijk deel van het wereldwijde energieverbruik en de daarbij behorende CO2 uitstoot wordt veroorzaakt door de gebouwde omgeving. Duurzaamheid is wereldwijd, en ook in Nederland, daarom een actueel thema. De overheid heeft ambitieuze doelstellingen op het gebied van duurzame energie en CO2 reductie. En steeds meer mensen en bedrijven krijgen inzicht in het belang van duurzame ontwikkelingen en leveren hun bijdrage.

Duurzame gebouwen zijn in het algemeen energiezuiniger en beter voor het milieu dan traditionele bouwwerken. Maar duurzaam bouwen is meer dan energiebesparing en het zorgvuldig omgaan met grondstoffen. Het is bouwen met respect voor de mens en het milieu. Bouwkompaan streeft daarom naar het realiseren van gebouwen die zich lang en goed verhouden tot de gebruikers. Daarbij hoort bijvoorbeeld een gezond binnenklimaat, een verantwoord watergebruik, het hergebruiken en recyclen van materialen en, steeds vaker, het herbestemmen en transformeren van bestaande gebouwen.

Voor het analyseren, monitoren en verbeteren van de duurzaamheid van een gebouw zijn verschillende instrumenten beschikbaar. Onze adviseurs zijn bekend met onder andere GPR Gebouw, BREEAM, GreenCalc en de duurzaamheidslabels van de Dutch Green Building Council (DGBC). Onze experts analyseren het gebouw en de bouwwerkzaamheden op duurzaamheidpotentie en komen met een gedegen advies voor verduurzaming. Wij belichten hierbij uiteraard ook de financiële kant, door voor u de totale Life Cycle Costs van het gebouw of de gebouwen te bepalen.
Ontwerp en realisatie: Tmpldesign